Begin pagina Hulpmiddelenaanbod
Naar de inhoud

Hulpmiddelenaanbod

foto antieke braillemachine

De tijd dat alleen een handje vol leveranciers hulpmiddelen voor visueel gehandicapten verkocht, is gelukkig voorbij. Er zijn nu tal van webshops actief die zich richten op ouderen en gehandicapten en die ook een ruim aanbod aan producten voor blinden en slechtzienden in hun webshop presenteren. Ook veel “gewone” webshops verkopen allerlei handige hulpmiddelen en aangepaste producten voor wie niet of niet goed kan zien. Het aanbod voor laatstgenoemde doelgroep bestaat veelal uit aangepaste klokken en horloges, spelletjes, loepen en vergrootglazen, stokken, daisyspelers en huishoudelijke producten, zoals weegschalen, vloeistofniveaudetectors en kookwekkers. Een klein deel van de hulpmiddelen is zelfs aangepast voor mensen die niet alleen blind of slechtziend zijn, maar ook slechthorend of doof. Zo bestaan er o.a. vloeistofniveauindicators die naast piepen ook trillen, en ook zijn er klokjes die de tijd middels trilsignalen voelbaar maken.

Ook veel hulpmiddelen die in eerste instantie bedoeld zijn voor mensen met een andere handicap, kunnen handig zijn voor wie slechtziend of blind is. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan dienbladen met antislip, keukenhulpmiddelen, snowstaps en tuingereedschap.

Op deze site heb ik ruim 200 webshops in kaart gebracht, die visueel gehandicapten iets te bieden hebben, maar even goed interessant zijn voor mensen met een andere handicap en voor ouderen. Omdat ik inmiddels ook ervaring heb met hulpmiddelen voor slechthorenden, leek het me zinvol ook webshops die hoorhulpmiddelen verkopen, te vermelden.

Ook vind je op deze pagina’s een aantal podcasts over hulpmiddelen en wat informatie over het hormoon Melatonine.

Mail voor vragen of opmerkingen naar: emailcontact

Naar boven